sunnuntai 21. lokakuuta 2012

That's right. I AM THE PUMPKIN KING!

Noin vuosi sitten sain huiman inspiraation tehdä piparkakkutalon. Tai no oikeastaan se oli työni puolesta pakko tehdä ja koska olen vuosikaudet onnistunut välttelemään tätä projektia, päätin, etten ainakaan mitään tavallista taloa tee. Koska Halloween lähestyi ja Tim Burton on hyvin lähellä sydäntäni, esikuvana toimi Nightmare before Christmas -animaatio ja sen itseoikeutettu päätähti, hurmaava Jack Skellington!
Taikinan ja kaavat tein itse. Kuorrutin seinät värjätyllä pikeerillä ja katon sokerimassaketjuilla ennen talon kokoamista. Ihan järkevä ratkaisu, oikeastaan ihmetyttää, että edes tajusin tehdä niin :D Yleensähän asiat on niiiin mukava tehdä sillä mahdollisimman vaikealla tavalla... Osaset kiinnitin sulatetulla sokerilla. Ja paloiko sormet? Kyllä!



Talon eteen tein marsipaanisen Jackin istumaan kurpitsa sylissään. Pihalle ripottelin tummalla kaakaolla värjättyjä keksi- ja piparimuruja, muutaman hautakiven ja mullasta esiin nousseita luita. Loppusilauksena ns. kondiittorin sokeria hämähäkinseiteiksi ja jääpuikoiksi sekä tomusokeria vasta sataneeksi lumeksi.
                                              
                                                            Everyday is Halloween :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta viestistä :)